Behandelmethode

Heeft u problemen of pijn aan uw voeten of vindt u een goede voetverzorging belangrijk, dan nodigen wij u uit voor een vakkundig advies en behandeling in ons Centrum voor Voettherapie Hoogeveen.

 

Met vijf gediplomeerde pedicures vormen wij een hecht team dat met elkaar 6 dagen per week klaar staat voor haar cliënten. Na onze basisopleiding hebben wij ons verder gespecialiseerd in onder ander in de diabetische voet. Geregeld volgen wij bijscholingscursussen om garant te staan voor vakmanschap, hygiëne en persoonlijk aandacht.

 

Basis voetbehandeling:
-knippen en polijsten van de nagels
-ingegroeide of kromgegroeide teennagels verzorgen
-behandelen van schimmelnagels
-verwijderen van overtollig eelt
-verwijderen van verschillende soorten likdoorns
-behandelen van kloven
-korte massage met voetencrème
-het geven van een schoenadvies
-advies geven met betrekking tot voetproblemen en eventueel doorverwijzen naar uw huisarts en/ of podotherapeut

 

Ook kunt u bij ons terecht voor onder andere:

 

Gelnagels:
Door de ontwikkeling van modern correctiemateriaal kunnen nagelziekten (schimmelnagels) nu succesvol behandeld worden. Uw teennagels kunnen gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd worden, zodat u weer mooie goed verzorgde teennagel(s) heeft. De gelnagel voelt heel natuurlijk en past perfect bij uw natuurlijke nagels.

 

Vilttechniek:
Bedoeld om drukplekken op of onder de voeten en/of tenen te ontlasten. Het viltverband is een dik verband die de druk opvangt. De pijnlocatie is uitgespaard en hierdoor vrij komen te liggen van druk. De druk kan komen van een externe factor (schoen, steunkous) of van bijvoorbeeld tenen die over elkaar groeien.