Behandelmethodes

Podotherapeutische zolen/ steunzolen. De meest voorkomende therapie die wordt toegepast binnen de podotherapeutische praktijk. Veel mensen hebben last van drukplekken onder de voeten of een afwijkende voetstand. Hierdoor kunnen vervelende voetklachten, maar ook andere klachten elders in het lichaam ontstaan. Zolen corrigeren een afwijkende voetstand en/ of zorgen voor een betere drukverdeling onder de voet, waardoor deze beter zal functioneren.

 

Wratbehandeling door middel van de Cryopen. Door een dunne straal is de behandeling minder pijnlijk/ tot pijnloos in vergelijking tot de behandeling bij de huisarts.

 

Instrumentele behandeling. Deze bestaat o.a. uit het verwijderen van overmatig eelt of likdoorns bij risicovoeten, ingegroeide (ontstoken) nagels behandelen, wondbehandeling bij reuma of diabetes. Hieronder valt ook de wondverzorging bij diabetespatiƫnten.

 

Siliconen orthese (= teenstukje) voor correctie of bescherming van de teenstand, drukplekjes voorkomen of verminderen.

 

Orthonyxie (=nagelbeugeltechniek). Hier wordt een beugeltje om de nagel geplaatst om de nagel te corrigeren en ingroei te voorkomen.

 

– Tijdelijke therapie. Pijnlijke drukplekken of wondjes worden met viltverband meteen ontlast of beschermd. In afwachting van een podotherapeutische zool kan de voet zo nodig worden ontlast met tape.

 

Voorlichting en adviezen over dagelijkse voet- en nagelverzorging maar ook over goed schoeisel.